Fundatia ESTUAR

Fundatie cu activitate in domeniul sanatatii mentale

Instructiuni Mental Health Battle

Posted by Estuar pe 14/10/2009

Instrucţiuni pentru campania Împreună pentru sănătate mintală

Fiecare dintre cele trei scenarii de caz (vezi document: Cele trei scenarii de caz) reprezintă o situaţie fictivă. Sunteţi invitaţi să vă folosiţi de creativitatea voastră pentru a crea un plan de îmbunătăţire a stării sănătăţii mintale şi/sau psihologice a populaţiei din zonele descrise. În vreme ce cazurile sunt fictive, acestea sunt totuşi bazate pe situaţii care ar putea apărea în ţările în care lucrează HealthNet TPO şi GIP.

Sarcina voastră:

Veţi scrie un eseu bazat pe unul dintre scenariile de caz, la alegere. Eseul trebuie să includă o descriere a modului în care aţi aborda problemele de sănătate mintală şi psihosociale ale persoanelor descrise în cadrul scenariului. Informaţiile furnizate mai jos vă vor da o privire de ansamblu a situaţiei, însă multe detalii lipsesc, astfel încât puteţi să vă folosiţi propria imaginaţie pentru a le completa. În plus, puteţi folosi şi resurse de pe Internet şi/sau din literatura de specialitate.

Vă rog să conştientizaţi faptul că niciun plan realistic nu acoperă toate nevoile tuturor. Prin urmare, este important să faceţi alegeri (cine, unde, cum, de ce?) şi să fiţi capabili să justificaţi aceste alegeri. Sunteţi liberi să scrieţi eseul cum doriţi; totuşi ar trebui să ofere atât soluţii practice, cât şi idei inovatoare. Trebuie să includă, de asemenea, următoarele informaţii:

1. Descrierea problemei

Care este probleme pe care doriţi să o abordaţi?

2. Descrierea acţiunii propuse

Cum doriţi să abordaţi problema, care este planul etapă cu etapă, unde va fi aplicat şi cine este implicat în proiect?

3. Evaluare

Ce criterii trebuie folosite pentru a decide dacă proiectul tău este un succes, care sunt provocările specifice sau piedicile acestui proiect, şi care sunt limitele metodologiei de intervenţie alese?

Cerinţe generale

Toate lucrările trebuie efectuate de grupuri formate din trei persoane. Nu sunt acceptate lucrările individuale.

Cel puţin unul dintre participanţi trebuie să locuiască, muncească sau studieze în Bulgaria, Lituania, Olanda sau România. Încurajăm formarea de grupuri ce constau în persoane ce provin din diferite ţări participante.

Eseurile trebuie scrie în limba engleză.

Eseurile voastre nu trebuie să depăşească 2000 cuvinte (aprox. 5 pagini text standard).

Eseurile sunt acceptate în următoarele formate: .doc sau .pdf.

Este permisă folosirea desenelor, schiţelor şi hărţilor (mărimea maximă a unei lucrări este de 2,5 MB)

Este de asemenea obligatoriu să predaţi un rezumat de maximum 250 cuvinte. Acest rezumat va fi folosit de juriu pentru a face o preselecţie.

Toate lucrările vor fi trimise online via site-ul web http://www.triggeryourmind.net

Eseurile trebuie analizate cu programe de detectare a plagierii.

Termen limită: 1 februarie 2010

Jurizarea

Eseurile vor fi jurizate de un grup de cinci experţi internaţionali în sănătatea mintală. Aceşti experţi vor face o evaluare de ansamblu a eseurilor trimise, însă vor acorda o atenţie specială următoarelor aspecte:

– Originalitatea acţiunii propuse

– Abordează planul nevoile prioritare?

– Este planul realistic (are obiective realistice ce pot fi atinse?).

– Este complet?

– Este viabil şi/sau eficient din punct de vedere al costurilor?

– Grupurile-ţintă participă activ?

– Eseul trimis este creativ?


Membrii juriului sunt

o (Preşedinte) Florence Baingana (Uganda) este psihiatru şi specialist în sănătatea publică. Între 1996 şi 2000, a fost Coordonator privind sănătatea mintală naţională, în cadrul Ministerului sănătăţii din Uganda. Între 2000 şi 2006, a fost Specialist general în sănătate mintală, la Banca Mondială din Washington DC. În prezent, este cercetătorul în cadrul Universităţii Makerere de sănătate publică din Kampala, Uganda.

o Daya Somasundaram (Sri Lanka) este profesor de psihiatrie, cu o experienţă de mulţi ani în Asia (spre exemplu în Sri Lanka şi Cambodia). În prezent, este colaborator al Universităţii din Adelaide, Australia.

o Dr Khalid Saeed (Pakistan) este psihiatru consultant, a lucrat la Institutul de psihiatrie din Rawalpindi, Pakistan. În prezent, este tehnician în sănătate mintală şi abuz de substanţe toxice pentru Biroul regional pentru zona mediteraneană orientală al Organizaţiei internaţionale a sănătăţii din Cairo, Egipt.

o Herman Ndayisaba (Burundi)este psiholog clinic. Este directorul HealthNet TPO din Burundi. Începând cu 1998, a fost implicat în implementarea unor proiecte pentru sănătatea mintală şi asistenţă psihosocială în zonele post-conflict din Africa Centrală.

o Robert van Voren (Olanda) este directorul general al Iniţiativei globale în psihiatrie. Începând cu anii ’70, a luptat pentru reducerea abuzului politic asupra psihiatriei din întreaga lume.

Lasă un comentariu