Fundatia ESTUAR

Fundatie cu activitate in domeniul sanatatii mentale

Realizari

·         Lucram cu institutii internationale si locale pentru crearea de strategii pentru dezvoltarea serviciilor sociale romanesti pentru persoanele cu nevoi speciale.

·         Estuar este una din cele 20 Organizatii neguvernamentale desemnate de Banca Mondiala pentru participarea in procesul de planificare strategica a urmatorilor 10 ani in Romania.

·         Lucram intr-un grup de oameni cu puteri diferite de luare a deciziei (senatori, parlamentari, administratia locala, guvern, organizatii neguvernamentale) pentru schimbarea legislatiei in Romania.

·         Suntem membri cu drept de vot ai Mental Health Europe (Sanatatea Mintala din Europa) si ai Ligii Romane pentru Sanatate Mintala.

·         Primim sprijin financiar din partea statului roman prin subventii (conform Lg. 34/1998) sau contracte ( ANPH)

·         Dezvoltarea organizationala este in acord cu programele pe care le conducem – reteaua nationala de servicii de sanatate mintala in Romania si planul nostru strategic.

·         Lucram in Bucuresti, Botosani, Constanta, Ploiesti, Cluj.

·         Am creat in toate cele cinci orase comitete de initiativa (grupuri de oameni ce lucreaza impreuna si reprezinta autoritatile locale, Autoritatii Nationale pentru Persoane cu Handicap, universitati, organizatii neguvernamentale, presa, politia, beneficiari si voluntari). Acestea reprezinta un nou model de actiune pentru societatea romaneasca prin care incercam rezolvarea problemelor comunitatilor prin mobilizarea resurselor locale.

·         Avem un sistem eficient de evaluare al serviciilor, personalului si organizatiei.

·         Avem relatii excelente cu presa, mai ales in tara.

·         Am initiat primul proiect in Romania care ofera nu numai consiliere juridica ci si reprezentare juridica pentru persoanele cu probleme de sanatate mintala.

·         Lucram cu autoritatile locale din cele 5 orase pentru dezvoltarea serviciilor.

·         Avem parteneriate eficiente cu diferite organizatii si institutii.

·         Beneficiem de granturi pentru diferite proiecte, incusiv pentru studii in domeniul sanatatii mintale.

·         Am fost coorganizatori la diferite evenimente in sfera sanatatii mentale.

·         Am dezvoltat planuri pentru stabilitatea noastra si am inceput un proces de generare de venit pentru Fundatia Estuar.

·         Am instruit personalul Fundatiei Estuar, beneficiari, voluntari si reprezentanti ai autoritatilor locale.

·         Beneficiarii sunt implicati in procesul de luare a deciziilor iar acestia au schimbat serviciile si activitatile in toate locatiile in conformitate cu nevoile lor si principiile noastre.

Lasă un comentariu